Новини - България

Министерството на здравеопазването: Въздържайте се от пътувания до Кипър, Гърция и Турция
Прочетена: 901 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Министерството на здравеопазването излезе с препоръка българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция. Причината - усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните 14 дни високи нива на заболяемост на 100 хил. души население в тези държави.

 

С оглед динамичната обстановка по отношение разпространението на коронавирусната инфекция министерството апелира гражданите да спазват въведените противоепидемични мерки за физическа дистанция, учестена дезинфекция и носене на предпазна маска за лице.

 

От ведомството добавят още, че летният сезон е изключително подходящ за ваксинация срещу COVID-19,  България все още се намира в „зелената зона“ по разпространение на COVID-19, осигурен е достъп до четирите одобрени в ЕС ваксини и всеки гражданин може да направи своя информиран избор без значение от здравноосигурителния си статус.

 

"Ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването и от хоспитализация. Те са единственият ефективен и безопасен начин да предпазим себе си и своите близки", припомнят от министерството.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се