Събития -

Национален симпозиум по гастроинтестинална ендоскопия BULENDO-2024

14.06.2024 - Петък
12:30 - 00:01 ч.
ВМА
гр. София

На 14 и 15 юни в конферентния център на Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе след седемгодишна пауза Национален симпозиум по гастроинтестинална ендоскопия BULENDO-2024, съобщават от лечебното заведение. Официалното откриване е от 12:30 ч. на 14 юни. 

 

Участниците във форума ще могат да наблюдават над 30 ендоскопски демонстрации на живо от операционните зали на Клиниката по гастроентерология на ВМА.

 

Симпозиумът е сертифициран от Български лекарски съюз за продължаващо медицинско обучение и винаги е имал за цел усъвършенстване и обединение на ендоскопската общност в България. В духа на тези поставени вече традиции срещата ще се съсредоточи върху демонстрациите на живо, както и върху актуалните теми в съвременната ендоскопия. Ще има много ендоскопски случаи, предавани директно от операционните зали на Клиниката по гастроентерология на ВМА, както и научни дебати за и против различните техники.

 

В дискусиите и ендоскопската работа ще участват водещи специалисти от цялата страна. В организационния комитет на събитието влизат проф. Ивелин Такоров, председател на БАХГОСГЕ, почетен председател на симпозиума е проф. Крум Кацаров, а главен секретар на БАХГОСГЕ и директор на курса е доц. Александър Кацаров.

 

До момента заявление за участие са подали близо 350 души. За студентите по медицина входът е свободен. 

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се