Галерия - Фото

Обучиха над 10 000 старозагорци как да поддържат ръцете си чисти (05.05.2016 г.)
Прочетена: 520 пъти

10 000 граждани и 300 ученици бяха обучени в Стара Загора как правилно да поддържат хигиена на ръцете си.  Инициативата е на болница „Тракия“ по случай 5 май – Световният ден на чистите ръце. Тя се организира в рамките на глобалната кампания на Световната здравна организация за важността на чистите ръце в здравеопазването, като ключов елемент за вътреболничните инфекции.

 

По време на обучението са проведени демонстрации в три гимназии в града (ПМГ „Гео Милев“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ТГ „Княз Симеон Търновски") и в специално оборудвана шатра пред общината. А световният експерт в областта на болничната хигиена и дезинфекция Грег Лалиер от Laboratoires ANIOS проведе обучение на персонала в болница „Тракия“. Освен това, на 8 май от 16 часа в Mall Galeria Stara Zagora ще има детски театър с тематика – миенето на ръцете.

 

Основната цел на кампанията е да се повиши информираността на гражданите относно качеството на здравните грижи, които те заслужават да получат в болничните заведения, както и осигуряването им при хоспитализация.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се