Събития -

Официално откриване на стенопис в подкрепа на донорството

09.10.2020 - Петък
11:00 - 12:00 ч.
Парк „Св. Никола“ (между ул. „Опълченска“ и ул. „Цар Симеон“)
гр. София

На 09.10.2020 г., петък, от 11:00 ч. в парк „Св. Никола“ в София (на ъгъла с кръстовището между ул. „Опълченска“ и ул. „Цар Симеон“), в навечерието на Европейския ден на донорството – 10 октомври, ще бъде официално открит стенопис „Частица от теб може да е нов живот за друг“. Творбата е изрисувана в рамките на информационна кампания в подкрепа на донорството „Да дариш живот“, която се организира за втора поредна година от „Астелас България“, Българското дружество по нефрология (БДН) и в партньорство с Нов български университет (НБУ).

 

Стенописът „Да дариш живот“ е дело на артиста JahOne и екипа на Фондация Visionary. Той е разположен върху 108 кв. м на калкан на жилищна сграда, а височината му е 12 м.

 

В събитието ще участват:

- Проф. д-р Емил Паскалев, председател на БДН и началник на Клиниката по нефрология и трансплантация на УМБАЛ „Александровска“;
- Д-р Стамен Банковски, генерален директор на Астелас за Унгария, България и Румъния;
- Деляна Ангелова, Фондация Visionary.

 

Част от информационната кампания „Да дариш живот“ през тази година са две изложби във Варна и Пловдив с творби на студентите от специалност „Изобразително изкуство“ (графичен дизайн, графика и илюстрация) на НБУ. Те бяха създадени в рамките на конкурса за най-добър художествен проект по темата в подкрепа на донорството и трансплантациите, който бе част от миналогодишното издание на кампанията. Освен това в рамките на кампанията бяха изрисувани и стените в Клиниката по нефрология и трансплантация на УМБАЛ „Александровска“ с красиви стенописи.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се