Събития -

Осми национален фарма форум „Повратна точка – политиките, промените, платформите"

10.03.2021 - Сряда
10:30 - 13:50 ч.
Международно висше бизнес училище
гр. София, ул. "Винсент Ван Гог" №7

На 10.03.2021 г., сряда, от 10:30 ч. в Международно висше бизнес училище (София, ул. "Винсент Ван Гог" №7) ще се проведе Осми национален фарма форум на сп. „Мениджър". Тази година той ще е на тема „Повратна точка – политиките, промените, платформите".

 

Събитието ще се излъчва и на живо в сайта www.manager.bg и във Facebook страницата на събитието.

 

Форумът ще се проведе в рамките на три панела:

 

Панел I: Очакванията на бизнеса и съсловните организации към бъдещото управление в сферата на здравеопазването.

 

Лидери на мнения от водещи фарма компании и от сферата на научната експертиза, представители на браншови организации ще представят своята гледна точка кои са неотложните мерки и приоритети за стабилизиране и модернизиране на българското здравеопазване.

 

В първия панел ще участват Аркади Шарков, макроикономист (ЕКИП), експерт по икономика на здравеопазването, д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС, проф. Асена Сербезова, дм, председател на УС на БФС, Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на Тева в България и председател на Управителния съвет на Българската Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФАРМА) и Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

 

Панел II: Промените, без които не можем.

 

В рамките на този панел ще се проведе дебат по приоритетите в бъдещите здравни политики, заложени в платформите на основните политически партии, които се очаква да бъдат парламентарно представени в 45-о Народно събрание. Те ще дискутират по четири основни теми: "Концепция за ускоряване на дигитализацията на здравния сектор – електронно досие, електронна здравна рецепта", "Нова визия на грижата за общественото здраве в превенцията и лечението – готови ли сме да разпознаем и посрещнем следващите рискове и заплахи", "Реформите, които повече не могат да бъдат отлагани: в здравноосигурителния модел; в лекарствената политика; в болничната и извънболничната помощ; в развиването и поддържането на най-важния ресурс на здравната система – човешкият капитал." и "Готовност за изпълнение на национално ниво на програмата EU4Health."

 

Панел III: NEXTGEN HEALTH

 

Презентационен панел, в който представители на фармацевтичната индустрия и технологични компании ще споделят кои са новите измерения на развитие и смели подходи в областите, в които инвестират знания, новаторски решения и научни достижения за създаването и прилагането на следващото поколение терапии, ранна диагностика, достъпно лечение за подобряване на физическото здраве и качеството на живот.

 

Участници ще бъдат: Силвия Илиева, професор във Факултета по математика и информатика и директор на институт GATE към Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“, Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на Тева в България и председател на Управителния съвет на Българската Генерична Фармацевтична Асоциация (БГФАРМА), Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и Здравен Клъстер, Лука Чичов, генерален мениджър на IQVIA България, Иван Станков, изпълнителен директор на AI Uncovered ltd, Лондон

 

Форумът се организира с подкрепата на Teva, Amgen, Astellas, Sanofi и с партньорството на bTV, Dir.bg, Redmedia и PR Play. 

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се