Любопитно -

Остатъци от материали от строежа на комплекса за децата с онкохематологични заболявания станаха част от арт инсталации
Прочетена: 1791 пъти

Нетрадиционни арт инсталации от вратовръзки и остатъци от строителни материали от строежа на възстановителния комплекс за децата с онкохематологични заболявания до софийското село Опицвет бяха представени снощи в София. Нестандартните експонати са създадени от вратовръзки вплетени в стоманобетон, епоксидна смола и дърво. Автор на изложбата „Мъжката сила“ е Георгия Рачева - архитект по професия и дизайнер на мъжки аксесоари, която работи по изграждането на комплекса. Гости на събитието бяха политици, архитекти, представители на арт средите и модата.

 

„Проектът на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е в напреднала фаза и в хода на строителството остават ненужни материали, които реших да използвам“, споделя Георгия, която е с габровски корени.

 

Вдъхновена от работата си на строителния обект, тя решава да експериментира като съчетае бетона и вратовръзката. Идеята прераства с добавянето и на други материали, използвани в строителството - дърво, смола и арматура. Желанието й е да представи съзидателността на мъжката сила чрез здравината на материалите и красотата на вратовръзките, които тя изработва вече близо три години под марката GIAR.

 

„Изкуството е толкова всеобхватно и се нуждае само от вдъхновение и емоция, която да провокира автора да създава. Архитектурата определено ме дарява с въображение, допринася за страстта ми към изкуството и дизайна. Така всяко мое хоби намира място винаги в сферата на изкуството.“, споделя Георгия Рачева.

 

„Мъжката сила“ не е първата нестандартна изложба на танлантливата дизайнерка. През март в Народния театър „Иван Вазов“ заедно с художника Павел Митков тя представи проекта „Театърът – близо до сърцето“. Той включваше 13 картини с български театри с вградени в платната вратовръзки.  

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се