Новини - България

Педиатрията спира приема на спешни пациенти
Прочетена: 109 пъти

Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митов“ спира да приема спешни пациенти от днес. За това информира временно изпълняващият длъжността директор доц. Димитър Калайков в писмо до Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) и Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) - София.

 

Публикуваме пълният текст на писмото:

 

„Уведомявам Ви, че от 27.11.2019 г. спираме приема на деца нуждаещи се от интензивно лечение и дихателна реанимация поради тежки кадрови проблеми. Засега до 05.01.2020 г.  

 

Първо, имаме депозирани две молби за напускане от двама от тримата анестезиолози. Третият в момента е в отпуска и по принцип не обслужва децата, нуждаещи се от интензивно лечение.

 

Второ, след отстраняването от работа на д-р Е. Георгиева и напускане на още двама колеги, които работеха в интензивно отделение нямаме възможност да обезпечим достатъчно колеги със специалност по педиатрия за работа в интензивно отделение. В момента голяма част от дежурствата се поемат от колеги с много малък клиничен опит, което създава реална опасност от възникване на нов инцидент.

 

Във връзка с това моля да бъдат уведомени съответните лечебни заведения, че деца, нуждаещи се от интензивно лечение, следва да се насочват за лечение в Национална кардиологична болница или в болница „Пирогов“.

 

При решение на кадровия проблем преди 05.01.2020 г. ще Ви уведомим заблаговременно."

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се