Новини - България

Подсигуряват с допълнителни медицински екипи Черноморието
Прочетена: 219 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по Северното и Южното Черноморие.

 

За това са се договорили на среща вчера, 29 март, министърът на туризма Илин Димитров и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, съобщават от здравно министерство. Инициативата се осъществява със съдействието на местната власт по Черноморието и академичната общност в морските градове. Министър Меджидиев уточни, че въпросът за осигуряването на качествена медицинска помощ през летния туристически сезон е обсъждан с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ „Пирогов“ и на МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

 

"Министерството на здравеопазването полага огромни усилия, за да подсигури медицинска помощ в отдалечените и малки населени места", подчерта здравният министър.

 

„Сътрудничеството ни с Министерството на туризма помага изключително много за осъществяването на тази дейност, като се стараем да покрием и всички курорти заради допълнителното натоварване на системата с туристи през активния сезон“, посочи министър Меджидиев. 

 

Министър Димитров благодари за съдействието и доброто партньорство от страна на д-р Меджидиев, както и за неговото разбиране на процесите в туризма.

 

„Сигурността и доброто здравеопазване са в основата на развитието на качествената туристическа услуга“, каза министър Димитров.

 

От министерството допълват, че осигуряването на допълнителни екипи е била една от първите стъпки, които предприе служебният кабинет още при встъпването си в длъжност миналото лято. В началото на август миналата година десет спешни медицински екипа са командировани в к. к. „Златни пясъци“, Несебър и Приморско, за да подпомогнат колегите си по Черноморието в оказването на денонощна спешна медицинска помощ.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се