Събития -

Представят първото у нас и в Европа проучване за икономическия принос на лечебните заведения в България

02.04.2024 - Вторник
10:00 - 11:00 ч.
Гранд Хотел Милениум
гр. София

На 02.04.2024 г., вторник, от 10:00 ч. в зала „Шекспир“ на Гранд Хотел Милениум, гр. София, ще бъде представено първото у нас и в Европа проучване за икономическия принос на лечебните заведения в България, съобщава Български лекарски съюз (БЛС). 

 

Проучването е инициатива на БЛС, осъществено от  IQVIA – световен лидер в използването на данни, технологии и най-съвременни методи за анализ в областта на здравеопазването. Целта на проекта е да покаже макроикономическия отпечатък на българските лекари и медицински специалисти, лечебни заведения от извънболничната и болнична помощ чрез измерване на приноса им към националната икономика.

 

Анализ на данните, след представяне на проучването, ще направят: Кузман Илиев-икономист, Лъчезар Богданов-главен икономист в Института за пазарна икономика и адвокат Мария Шаркова. На събитието са поканени да присъстват министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков, управителя на НЗОК г-н Станимир Михайлов, председателя на комисията по здравеопазване на НС проф. Костадин Ангелов, болнични асоциации и директори на лечебни заведения и др.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се