Любопитно -

Прегръдката с крава лекува
Прочетена: 253 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Планинска конна ферма в щата Ню Йорк предлага психотерапия, която включва и прегръщането на крави, съобщи вестник "Метро". Според експерти този подход има перспектива и терапевтичните сеанси могат да бъдат особено полезни за хората, които обичат животните. 

 

Пациенти, преминали през тази терапия с прегръдки, твърдят, че са изпитали невероятно чувство за релаксиране и за изцеление. Според специалисти при гушкането на крави се преодоляват страхови изживявания и чувство за тревожност, а пациентите изграждат по-голямо доверие в себе си.
 

От фермата "Horse&Cow experience" уверяват, че и на самите крави им е много приятно да бъдат прегръщани, тъй като те са  много чувствителни животни в емоционално отношение. "По време на своята дълга еволюция, те са се научили да разчитат езика на тялото на хората", категорични са специалистите, въвели новата терапия.

 

По тяхно мнение животните приемат пациентите като член от своето стадо и отгатват дали хората са щастливи или нещастни, дали изпитват чувство на страх или тревожност. Така те им отдават от своето излъчване, което си има съответните характеристики, и по този начин им помагат да преодолеят неприятните изживявания.

 

Кравите имат леко по-висока телесна температура от човешката и пулс, който е малко по-забавен от човешкия. Именно тази комбинация прави гушкането им релаксиращо, обясняват специалистите. Лечебен сеанс от час и половина с крава струва 300 долара за двама.

Коментари

август 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се