Новини - България

Преизбраха Николай Хаджидончев за председател на БГФармА
Прочетена: 946 пъти

Изпълнителният директор на Тева в България - Николай Хаджидончев, е единодушно преизбран за председател на Управителния съвет на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА). Решението е взето на проведеното вчера Отчетно-изборно събрание на организацията. Така Хаджидончев ще продължи своя пети пореден мандат, като председател и през следващите две години.

 

Николай Хаджидончев има дългогодишен опит във фармацевтичната индустрия. От октомври 2011 г. до 26 юли 2016 г. той е генерален мениджър на Teva Pharmaceuticals България, а след придобиването на "Актавис" от "Тева Фармасютикълс", Николай Хаджидончев е изпълнителен директор на Тева в България.

 

„Българската генерична фармацевтична асоциация ще продължава да бъде надежден и конструктивен партньор на институциите в здравеопазването и активно ще работи за преодоляване на неравенствата в достъпа до лечение на българските граждани. За нас основен приоритет ще бъде работа по осигуряване на реален достъп до лекарствена терапия на всички български граждани, независимо от техните заболявания", коментира Николай Хаджидончев и допълни: „Важна задача пред БГФармА е и намаляването на финансовите тежести за генеричните и биоподобни компании, във връзка с недопускане на недостиг на медикаменти за терапия на пациенти с COVID-19“.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се