Новини - България

Премиерът е с COVID-19
Прочетена: 114 пъти
Снимка: Личен профил на премиера Бойко Борисов във Фейсбук

Министър-председателят Бойко Борисов е с положителен тест за COVID-19, съобщава Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ). Премиерът е уведомил за състоянието си здравната инспекция,  а чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

 

В момента е в ход епидемиологично проучване. Като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

 

От СРЗИ припомнят, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

 

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

 

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук.

 

От правителствената информационна служба пък информираха, че и към момента премиерът изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.

Коментари

ноември 2020

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се