Събития -

Пресконференция на тема: „Амбулаторна процедура 38 – възможности и предизвикателства“

17.04.2019 - Сряда
12:45 - 13:45 ч.
гр. София
гр. София

На 17.04.2019 г., сряда, от 12:45 ч. в конферентна зала „Зала 1“ на хотел Парк хотел „Витоша“ в София ще проведе пресконференция на Българска Асоциация по хемофилия по повод Световния Ден на хемофилията – 17 април и проведената кръгла маса по-рано в същия ден на тема „Амбулаторна процедура 38 – Възможности и предизвикателства“.Пресконференцията започва веднага след приключване на затворената дискусия  точно в 12:45 ч.  

 

В кръглата маса ще вземат участие медицински специалисти ангажирани с лечението на пациентите с хемофилия, болест на фон Вилебранд и другите редки вродени нарушения на кръвосъсирването от центровете в градовете София, Пловдив, Варна и Плевен, проф. д-р Жанет Грудева-Попова, главен координатор на експертния съвет по медицинска специалност “Клинична хематология“ към Министъра на Здравеопазването, членове на Комисията по редки болести към Министерство на Здравеопазването, представители на Националната Здравноосигурителна Каса и Министерства на Здравеопазването. Като наблюдатели на кръглата маса са поканени представители на фармацевтичната индустрия, имащи в портфолиото си медикаменти за лечение на вродени нарушения на кръвосъсирването.

 

На дискусията с колегите-журналисти ще бъдат предоставени резултатите и взетите решения от дискусията за възможностите и предизвикателствата при заплащане и прилагане в лечебните заведения на лекарствени продукти при живото застрашаващи кръвоизливи, спешни оперативни и инвазивни интервенции при пациенти с вродени нарушения на кръвосъсирването, в контекста на измененията в „Амбулаторна Процедура 38“ на НЗОК от януари 2019 г.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се