Събития -

Пресконференция в рамките на кампанията за рака на простатата „Твоето здраве е твоя отговорност“

17.11.2023 - Петък
13:00 - 14:00 ч.
гр. София
зала "Родина", Национален стадион "Васил Левски"

На 17.11.2023 г., петък, от 13:00 ч. в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“ ще се състои пресконференция в рамките на информационната кампания за рака на простатата „Твоето здраве е твоя отговорност“. Инициативата, която се организира от Астелас България, се реализира за седма поредна година в рамките на Световния месец на мъжкото здраве – ноември. Партньори на кампанията са Министерството на здравеопазването, Българското онкологично научно дружество (БОНД), Българското урологично дружество (БУД), Български футболен съюз (БФС) и Българската професионална футболна лига (БПФЛ). 

 

Целта на инициативата е да се повиши информираността на обществото по отношение на рака на простатата и възможностите за диагностика и съвременно лечение, както и да привлече общественото внимание към проблемите на пациентите, страдащи от това заболяване. 

 

В събитието ще участват:

  • Доц. Михаил Околийски, зам.-министър на здравеопазването;
  • Проф. Асен Дудов, председател на УС на БОНД;
  • Доц. Пламен Димитров, БУД;
  • Доц. д-р Светослав Ценов, управител на Астелас за България, Унгария, Румъния и Гърция.

 

По време на събитието ще бъде представена актуална информация за рака на простатата и профилактиката на заболяването. Ще бъдат оповестени всички активности в рамките на кампанията, сред които участието на футболните клубове от Първа професионална футболна лига и специално разработен дигитален пациентски асистент под формата на чатбот във Вайбър „Само за мъже“. 

 

Всяка година ракът на простатата е сред основните причинители на смърт при мъжете. Статистиката сочи, че годишно над 1 млн. мъже по света получават диагнозата рак на простата, което е около 9.5% от всички новорегистрирани онкологични заболявания и над 15% от раковите заболявания при мъжете. 

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се