Събития -

Пресконференция „В сърцето на сърдечната недостатъчност“

16.05.2024 - Четвъртък
12:00 - 13:00 ч.
Society - Dance & Event Hub
гр. София

На 16.05.2024 г., четвъртък, от 12:00 ч. в Society - Dance & Event Hub (на бул. Драган Цанков №23, до Green Deli кафе, в близост до метро станция Жолио Кюри) ще се проведе пресконференция на тема: „В сърцето на сърдечната недостатъчност“, която се организира от АстраЗенека България.

 

Лектор ще бъде проф. Иван Груев, специалист по кардиология и вътрешни болести, заместник-директор по медицинската дейност на Националната многопрофилна транспортна болница ”Цар Борис ІІІ”. Проф. Груев ще Ви предостави информация за сърдечната недостатъчност – кои хора са изложени на риск от развитие на заболяването, как да разпознаете симптомите на време и какви мерки за профилактика да предприемете. 

 

Ще имате възможност да „влезете в обувките“ на пациент със сърдечна недостатъчност чрез интересен експеримент. 

 

Приблизително 64 млн. души в световен мащаб страдат от сърдечна недостатъчност. Това заболяване е толкова животозастрашаващо, колкото някои от най-честите видове рак, като рак на гърдата или рак на простатата. Данните сочат, че около 50% от пациентите ще загубят живота си 5 години след получаване на диагнозата, което прави болестта социално значима. Сърдечната недостатъчност се разпознава трудно, тъй като понякога симптомите наподобяват други състояния или се отдават на естествените промени при остаряване.

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се