Новини - България

Разшириха финкциите на приложението е-Здраве
Прочетена: 93 пъти
Снимка: Pixabay.com

Модул „Кръводарявания" и модул „Личен картон" са достъпни в най-новата версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве, част от Националната здравно-информационна система, съобщава здравно министерство. 

 

В модул „Кръводарявания" са включени всички кръводарявания на съответното лице, подредени по датата на извършване и регистрирани в системата на НЦТХ. Достъпна е още информация за кръвна група с резус-фактор (Rh) на кръводарителя, както и резултатите от придружаващите кръводаряването задължителни изследвания за СПИН/ ХИВ, хепатит B, хепатит C, сифилис, NAT тест. 

 

В модул „Личен картон" са добавени три категории с информация: обща информация за съответното лице (височина, тегло, координати за връзка) и контакти на близки при спешен случай. Тази информация гражданите могат да попълнят сами. По отношение на общопрактикуващите лекари – вече са достъпни следните данни: имена, УИН, координати за връзка, код на лечебното заведение, РЗОК. 

 

С разработката на версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве „Информационно обслужване" АД надгради функционалностите на наличните модули „Ваксини" и „Направления". Модул „Ваксини" вече съдържа информация за дата на предстоящи имунизации и последващи реимунизации с ваксините от Имунизационния календар на Р България, въведени в НЗИС. 

 

В модул „Направления" вече се визуализира информация, когато едно направление е в процес на изпълнение. 

 

Версия 2.0 на мобилното приложение е-Здраве е с подобрена сигурност и стабилност, като не е позволено заснемането на екрана при работа с приложението – способ за ограничаване споделянето на лични и медицински данни с трети лица. 

 

Новата версия на приложението може да бъде изтеглена от Google Play Store и App Store.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се