Галерия - Фото

С тържествен водосвет откриха новата сграда на Български лекарски съюз
Прочетена: 153 пъти
Снимки: БЛС

С тържествен водосвет, отслужен от архимандрит Силуан - игумен на Бистришкия манастир "Св. Петка" и протойерей Лъчезар Вълков, беше открита новата сграда на Български лекарски съюз, която се намира на ул. “Доспат” 2 в столицата. 

 

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров се обърна с благодарност към всички гости и във връзка със специалния повод разказа малка част от историята на Български лекарски съюз, която е повод за гордост.

 

“Съсловната организация на лекарите в България е второто в световен мащаб професионално сдружение на медици, а първият лекарски събор се провежда през 1901 г. в София. Д-р Димитър Моллов е първият председател на Съюза”, разказа още д-р Маджаров и добави: “Залата, в която днес се намираме, носи неговото име в знак на дълбоко уважение и не на последно място в знак приемственост!”

 

На официалното откриване присъстваха Катя Ивкова – зам.-мистър на здравеопазването,  д-р Йорданка Пенкова – вр. и. д. управител на НЗОК, част от инициаторите, организирали и възстановили Български лекарски съюз преди 33 години, представители на съсловни и партньорски организации, приятели на БЛС.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се