Медицина на бъдещето -

Sanofi и GSK обединяват усилията си в разработването на ваксина срещу COVID-19
Прочетена: 181 пъти
Снимка: Pixabay.com

Фармацевтичните компании Sanofi и GlaxoSmithKline (GSK) обединяват усилията си в разработването на ваксина срещу коронавируса COVID-19. Те са изразили намерението си да разработят съвместно адаптирана ваксина срещу COVID-19, използвайки иновативни технологии от двете компании, за да помогнат за справяне с продължаващата пандемия, съобщава Globenewswire.com.

 

Sanofi ще допринесе със своя S-протеин COVID-19 антиген, който се основава на рекомбинантна ДНК технология. Тази технология е създала точно генетично съвпадение с протеините, открити на повърхността на вируса, a ДНК последователността, кодираща този антиген, е комбинирана в ДНК на експресионната платформа за бакуловирус, основа на лицензирания рекомбинантен грипен продукт на Sanofi в САЩ.

 

GSK ще допринесе с доказаната си пандемична адювантна технология. Употребата на адювант може да бъде от особено значение в пандемична ситуация, тъй като може да намали необходимото количество ваксина на една доза, позволявайки да се произведат повече дози ваксина и следователно да допринесе за защита на повече хора.

 

Компаниите планират да започнат клинични изпитвания на фаза I през втората половина на 2020 г. и да бъдат готови за употреба до втората половина на 2021 г.

Коментари

януари 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се