Новини - България

Съветът по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти с нов председател
Прочетена: 68 пъти
Снимка: Pixabay.com

Министерският съвет прие решение за промени в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти (НСЦРЛП). За председател на Съвета се определя доц. Силвия Терезова, съобщават от правителствената информационна служба.

 

Доц. Терезова завършва висшето си образование през 1986 г. като магистър в Университет за национално и световно стопанство (УНСС), специалност „Икономика на търговията“. 

 

От 1986 до м. април 1991 г. работи в Комитет по цените към Министерски съвет. От 1991 г. до сега е редовен преподавател в катедра „Икономика на търговията“ на УНСС. От 2005 г. е доктор по икономика, а 2010 г. придобива научна степен „доцент“ по научна специалност „Икономика и управление (Планиране и анализ на търговската дейност)“. От 2013 г. до настоящия момент е член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. От 2020 г. до настоящия момент доц. Терезова е декан на факултета по „Икономика на инфраструктурата“, УНСС, а от 2021 г. до настоящия момент е ръководител катедра ,,Икономика на търговията“, УНСС. Има научни интереси в областта на бизнес планирането, анализ на търговската дейност, финансовия анализ, управление на търговския асортимент, приложение на математическите методи в търговията и ценообразуването на лекарствените продукти. 

 

За член на НСЦРЛП е избран доц. Любомир Бакаливанов.

 

Доц. Бакаливанов завършва висшето си образование в Медицински университет-София през 1999 г., където придобива магистърска степен по медицина. През 2007 г. придобива медицинската специалност „Анестезиология и интензивно лечение“. През 2000 г. започва работа като лекар в отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Национална кардиологична болница“ ЕАД, където работи и до момента. От 2009 г. е началник на клиниката по „Сърдечно-съдова анестезия и интензивно лечение“ на болницата. Два пъти е бил заместник­министър на здравеопазването. Има специализации в университетите в Мюнхен и Хайделберг, както и следдипломни курсове за продължително медицинско обучение от Европейското дружество по интензивно лечение (ESICM). Притежава различни сертификати, придобити от български и чуждестранни висши медицински училища.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се