Новини - България

Служби на Великден ще има, но няма да се раздават върбови клонки на Цветница
Прочетена: 101 пъти
Снимки: Министерски съвет

Празнични служби на Великден и Цветница ще има, но няма да се раздават върбови клонки и цветя на Цветница. Това стана на брифинг в Министерски съвет след срещата на министър-председателя Бойко Борисов с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити в Синодалната палата, както и от последвалия брифинг в Министерския съвет на премиера и ловчанския митрополит Гавриил.

 

Полетът до Тел Авив и обратно за Благодатния огън няма да се осъществи, а предвидените за него

 

Митрополит Гавриил гарантира, че в църквите ще се спазват всички противоепидемични мерки и посочи, че иконите се дезинфекцират и по празниците ще бъде създадена организация така, че да не е възможно хората да се заразят.

 

Премиерът Бойко Борисов увери, че свещениците ще се стараят по празниците в храмовете да се спазват всички карантинни мерки и ще призовават миряните за дистанция и маски. По думите му много от тях са си осигурили голямо количество маски, за да се раздават безплатно на тези, които няма да имат.

 

"Камбаните ще бият, защото те са ни спасили и от робството. Владиците поеха ангажимент за хигиената", добави министър-председателят.

 

Екипите на МВР ще съдействат за създаването на необходимата организацията пред църквите, така че да се спазва дистанция.

 

Министър-председателят каза, че службите ще бъдат излъчвани по БНТ.

Коментари

октомври 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се