Новини - България

Специални бактерицидни лампи дезинфекцират въздуха в националната хематология
Прочетена: 1374 пъти
Снимки: НСБАЛХЗ

Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ) получи дарение от 10 хил. лв. от Фонд „Обединени срещу Ковид-19“ иницииран от Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, посолството на САЩ и Американската търговска камара. Средствата са по Проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с Ковид -19 в България.

 

С безвъзмездната финансова помощ са закупени 12 бактерицидни рециркулиращи лампи за дезинфекция и обеззаразяване на въздуха в присъствие на хора, съобщават от болницата. Те са инсталирани в помещения с концентрация на пациенти като регистратури, коридори на отделения и приемни кабинети. Принципът им на работа е дезинфекция на въздуха,  който преминава посредством вентилатори през вграден и затворен в корпуса UV излъчвател. Това прави възможно използването на лампите в присъствието на хора, тъй като апаратът не пропуска ултравиолетови лъчи.

 

„При нас постъпват пациенти със силно занижен имунитет поради естеството на заболяванията и последващото им лечение с химиотерапия. Освен предприетите извънредни противоепидемични мерки в болницата, това е още една възможност за осигуряването на безопасна среда. Изключително сме благодарни за подкрепата, която е от съществено значение, не само за пациентите ни, но и за медицинския екип“, коментира директорът на лечебното заведение доц. Бранимир Спасов.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се