Новини - България

Стажантска програма в Европа стартира прием за български студенти
Прочетена: 1096 пъти

За шеста поредна година български студенти по медицина, фармация и природни науки могат да кандидатстват по програма "Стипендианти на Амджен“ на Фондация „Амджен”, като приемът на документи е отворен от 1 ноември 2019 г.

 

Лятната програма ще протече между юли и септември 2020 г., давайки пълна стипендия на избрани студенти и възможност да придобият опит, чрез практическа научноизследователска работа, в някои от водещите университети в Европа: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.

 

Приемът на документи стартира от 01.11.2019 г., като крайният срок за всички университети е 03.02.2020 г. От Фондация Амджен подчертават, че всеки от университетите-домакини в Европа има собствена процедура за кандидатстване, достъпна на сайта на програмата www.amgenscholars.eu.

 

"От старта на програмата у нас, вече шестима български студенти успяха да се преборят с кандидати от цял свят и придобиха ценен опит от световноизвестни учени и преподаватели в областта на биотехнологиите. Това е показател за изключителното академично представяне и научен потенциал на студентите в България. Призовавам родните студенти, които  искат да се докоснат до магията на световната наука, да се възползват от възможностите, които програмата предоставя", каза д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Aмджен България.

 

Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: Биохимия; Биоинженерство;  Биоинформатика; Биопсихология; Биотехнологии; Химическо и биомолекулярно инженерство; Химия; Имунология; Медицинска фармакология; Микробиология; Молекулярна, клетъчна и развойна биология; Молекулярна генетика; Молекулярна медицина; Молекулярна фармакология; Невробиология; Невронауки; Патология; Психология; Физиология; Статистика; Токсикология.

 

Кандидатстващите за програмата „Стипендианти на Амджен – Европа” трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Освен това е необходимо да имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.

 

Повече информация може да бъде намерена на www.amgenscholars.eu.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се