Новини - В медиите

"Тази неделя", bTV: За кои депутати ваксините са "експериментална течност", а всъщност са имунизирани?
Прочетена: 1051 пъти
Стоп кадър: bTV

Четирима депутати от партия "Възраждне", която на последните парламентарни избори си осигури 13 места в Народното събрание с послания към избирателите срещу ваксините и мерките за ограничаване на пандемията от COVID-19, се оказаха ваксинирани. Това показа репортаж, излъчен в предаването "Тази неделя" на bTV.

 

От медията припомнят, че "Възраждане" последователно говорят срещу "принудителната ваксинация" и против ваксините срещу COVID:

 

„Позицията ни е ясна и категорична: не на тази ваксинация, не на тази ваксина“, каза Костадинов във „Фейсбук“ през март 2021 г.

 

В деня, в който народните представители положиха клетва, "Възраждане" декларира каузата си и от парламентарната трибуна:

 

„Няма да търпим ограничения, маски, дискриминация, принудителна или задължителна ваксинация с експериментални субстанции и ще искаме премахването им възможно най-скоро".

 

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на парламента Цончо Ганев от "Възраждане" заяви, че въвеждането на зелен сертификат за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и колегите му да ходят на работа, припомнят от bTV.

 

Журналистката Мария Цънцарова търси депутатите на „Възраждане“ с въпроса защо от парламентарната трибуна говорят едно, а в живота вършат друго.

 

Оказва се, че секретарят на парламентарната група на "Възраждане" Николай Дренчев е ваксиниран. И след като си е поставил ваксината обаче, той продължава публично да говори срещу ваксините. От проверка на източници на bTV става ясно, че всъщност не само Дренчев, а една трета от депутатите на "Възраждане" не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани. Със зелен сертификат за имунизаация се оказаха и депутатите Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров.

 

От bTV припомнят още, че Николай Дренчев е плътно до лидера си Костадин Костадинов на брифинг в парламента на 5 януари, в който разясняват, че ваксините не предпазват. В същото време той е ваксиниран, а оказва се и членове на семейството му, за да се предпазят от вируса.

 

От „Възраждане“ писмено потвърждават за медията, че четирима техни народни представители са ваксинирани и имат зелени сертификати. Двама са преболедували, но нямали сертификат и в момента един техен колега е под карантина.

 

Целият репортаж на Мария Цънцарова гледайте на btvnovinite.bg.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се