Новини - България

Teva инвестира 15 млн. евро в ново производствено съоръжение в завода в Троян
Прочетена: 263 пъти
Снимки: Teva

Teva Pharmaceuticals отбеляза началото на производството в ново производствено съоръжение за Sudocrem® в завода на компанията в Троян. Инвестицията е на стойност от 15 милиона евро, съобщиха от компанията. 

 

Терапията се използва за лечение на обрив от пелена и други кожни заболявания в 46 страни по света. Съоръжението е с годишен производствен капацитет от повече от 45 милиона опаковки и ще създаде нови работни места, увеличавайки общия брой на служителите в завода с 10 процента и ще го доведе до 300. 

 

„С отварянето на това ново съоръжение ние допълнително засилваме ролята на Teva на българския пазар и нашия ангажимент да въздействаме положително на икономиките и общностите в страните, в които работим“, каза Ричард Франсис, президент и главен изпълнителен директор на Teva.

 

„Генеричните лекарства, включително лекарствата без рецепта (OTC), са крайъгълният камък на успеха и наследството на Teva. Един от основните стълбове на нашата наскоро обявена стратегия за „насочване към растеж“ е да продължим да укрепваме нашия бизнес с генерични лекарства, включително OTC, за да станем устойчива мощност. Тази инвестиция демонстрира нашето намерение да направим точно това и да изпълним новата си стратегия. Поздравления за нашия глобален екип, който успешно ръководи тази важна инициатива", добави Франсис.

 

„Новото производствено съоръжение на Sudocrem® в Троян е важна част от планираната инвестиционна програма на Teva в цяла Европа“, казва Ерик Драпе, изпълнителен вицепрезидент, Teva Global Operations.  

 

В момента 96% от лекарствата на Teva, продавани в Европа, се произвеждат в европейски заводи на Teva, които са едни от водещите производители на генерични лекарства в световен мащаб. 

 

„Нашите заводи в Дупница и Троян са важна част от цялостната ни гобална оперативна мрежа. Инвестициите, които направихме в новия цех в Троян, и първокласното производствено съоръжение за пелети в Дупница, значително увеличават способността ни да разширим висококачествено, съвместимо производство в тези обекти, когато това се изисква за задоволяване на нуждите на пациентите. Те засилват нашия ангажимент към мисията ни да подобряваме живота на пациентите чрез нашия бизнес в България.  Искрено благодаря на екипите, които работиха толкова усилено, за да съживят тези съоръжения.“, добави Ерик Драпе. 

 

„Този вид инвестиции са предпоставка за укрепване на конкурентоспособността, дългосрочен растеж и ускоряване на нашия бизнес“, обяснява Михал Нитка, Регионален изпълнителен директор регион „Югоизточна Европа, България и Гърция“ и ръководител на глобалния отдел „Продукти без лекарско предписание“.

 

„Впечатляващата история на Sudocrem® започва през 1931 г. и през 2023 г. надмина невероятния крайъгълен камък от 100 милиона долара (USD) продажби в световен мащаб. За повече от 90 години тя се превърна в една от най-доверените OTC марки на Teva и съм сигурен, че това начинание ще осигури допълнителен напредък за бизнеса на Teva със здравето на потребителите. Откриването на това производствено съоръжение е чудесен пример за нашата отдаденост на милиони пациенти по целия свят и съм развълнуван да видя как ще допринесе за потребителите, които обслужваме по-нататък.“, казва Михал Нитка.

 

"Този нов и вълнуващ проект е положително развитие за Teva, нашия екип в България и Троян. Чрез тази инициатива ще разширим още повече мащаба, с който нашата компания работи в България и по-специално в Троян. Тази инвестиция е глас на доверие в екипа ни в Троян, доказаната ни история, силните ни възможности и професионализма на нашите служители тук. Освен това проектът е изключително важен за град Троян и ще позволи на Тева да продължи да бъде един от водещите работодатели в регион – осигуряване на работна среда с възможности за развитие на много талантливи хора, които живеят в града и региона“, коментира Валя Букарева, изпълнителен директор на завода.

 

На церемонията присъстваха още кметът на община Троян Донка Михайлова, областният управител на Ловеч Светослав Славчев, както и изпълнителни директори на най-големите дистрибутори в България и служители на Teva.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се