Галерия - Фото

Ученици от НПМГ на открит урок в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”
Прочетена: 67 пъти
Снимки: УМБАЛ „Св. Иван Рилски”

Осмокласници от отбора по биология на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” (НПМГ) в София присъстваха на открит урок в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”. Техни ментори бяха началникът на Националния референтен център за лечение на хипофизни аденоми, който функционира към клиниката – д-р Асен Хаджиянев, и неврохирургът д-р Делян Фердинандов.  Между две операции и занимания със студенти те показаха на младите биолози любопитни снимки, интересни факти за устройството на мозъка и съвременните методи за лечение на неврохирургичните заболявания, които няма как да бъдат намерени в учебника по биология за 8 клас.

 

Децата, които бяха придружени от своята преподавателка по биология, Мариана Христова, впечатлиха лекарите с познанията си върху устройството на нервната система, мозъка и хипофизната жлеза.В края на открития урок всеки от учениците получи сертификат.  А Д-р Хаджиянев и Д-р Фердинандов се обърнаха към младите надежди с призив  да останат в България, за да има кой да продължи тяхната мисия.

 

Ако има и други училища, които искат да се включат в открите уроци, с радост ще се отзовем, защото начинът да имаме повече талантливи млади лекари е да провокираме в тях интерес към нашата професия още от ученическата скамейка,  декларираха двамата лекари.

Коментари

януари 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се