Новини - България

УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител“ – София ще си сътрудничи с университетската болница на Цинхай
Прочетена: 347 пъти
Снимки: УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител“ – София

Университетската първа многопрофилна болница за активно лечение „Св. Йоан Кръстител” – София бе посетена вчера, 01.07.2024 г., от китайска делегация от провинция Цинхай, която е у нас по покана на Министерството на културата. 

 

Делегацията бе посрещната от изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Цветомир Димитров, като двете страни обсъдиха широк спектър от възможности за бъдещо сътрудничество.

 

Част от делегацията бе и Фан Хайнинг, президент на Университетската болница на провинция Цинхай, който отправи официална покана към проф. Димитров да посети лечебното заведение в Китай, за да се запознае на място с техните практики и иновации.

 

Двете страни обсъдиха и план за обмен на специализанти между  лечебните заведения, с цел споделяне на знания и опит в различни медицински области. Една от сферите, в които  Университетската болница на провинция Цинхай има вече внедрени добри практики, е лечението чрез помощта на изкуствен интелект, като се прилагат най-новите технологии и методики.

 

Специалистите от УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител” – София ще черпят опит от китайските си колеги и за развитие и внедряване на акупунктурни практики в лечебното заведение.

 

Срещата завърши с общо съгласие за продължаване на разговорите и бъдещото сътрудничество между двете болници. Очаква се тези инициативи да донесат значителни ползи както за медицинските специалисти от двете държави, така и за пациентите.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се