Галерия - Фото

В парламента откриха изложба срещу насилието над медици
Прочетена: 815 пъти
Снимки: БЛС

Български лекарски съюз (БЛС) откри в сградата на Народното събрание първата от поредицата изложби под надслов “Добрата дума лекува”. Те са част от Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. Изложбата съдържа фотографии, придружени с лични истории на пациенти, които разказват за доброто и за получените лекарски грижи. На откриването присъстваха ръководството на БЛС, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, зам.-министър д-р Бойко Пенков, депутати, лекари и пациенти, които са част от вълнуващите истории, включени изложбата.

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри документалната изложба „Добрата дума лекува“. 

 

“Днес имаме възможност да проследим различните проявления на човешката благодарност към българските лекари и да си кажем колко са важни споделената радост, благата вест и стореното добро”, отбеляза председателят на парламента.

 

В навечерието на Рождество председателят на Народното събрание отправи пожелание към всички лекари за повече позитивизъм и винаги да срещат благодарност, защото я заслужават.

 

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров заяви, че в БЛС са получени стотици снимки, като включените в изложбата са подбрани по два критерия - послание и качество на снимката. Той благодари на всички участници в кампанията, както и на партньорските организации.

 

”За първи път от много време спонтанно се усмихвам. Имаше много призиви от колеги да бъдем твърди и да не залагаме на добрата дума. Оказа се, че  когато призовеш хората да споделят това, което са преживели със своя лечител е нещо много по-силно, то носи удовлетворение, радост  и надежда на всеки, който е потърсил или е избрал да бъде лекар“, добави д-р Маджаров.

 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изрази увереност, че специалистите в сектора ще продължат да дават всичко от себе си в името на здравето на българските граждани. Той обяви категоричната си позиция срещу проявите на агресия над медицински работници и потвърди силната ангажираност на институциите да продължат да работят още по-активно за разрешаването на този проблем.

Изложбата „Добрата дума лекува“ може да бъде видяна в централното фоайе на НС до края на годината. Кампанията ще продължи и през следващата година. Предстои фотосите да гостуват на различни болници в страната.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се