Галерия - Фото

ВМА и ЦСКА с обща кауза: „Дари кръв, спаси живот”
Прочетена: 140 пъти
Снимки: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) и футболен клуб ЦСКА се обединиха в името на благородната кауза „Дари кръв, спаси живот”. Представителите на футболния клуб Милко Георгиев – административен директор, Ивайло Иванов – треньор на вратарите, Кирил Динчев – помощник кондиционен треньор и защитникът Александър Дюлгеров участваха в кръводарителска акция в Центъра по транфузионна хематология към болницата, като целта е с личния си пример да допринесат за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване.

 

"Още лятото си обещахме, че ще превърнем тези акции, тази кауза в традиция", коментира пред медиите Милко Георгиев.

 

Той изрази съжаление, че не са успели да се съберат в пълен състав, но обеща, че при първа възможност това ще се случи.

 

Първата такава инициатива се проведе на 14 юни, когато ВМА и ЦСКА заедно отбелязаха Световния ден на кръводарителя. И двете страни са категорични обаче, че не е необходимо да има конкретен повод, за да помогнеш в спасяването на човешки животи и обещават акциите да продължат и занапред.

 

След кръводарителската акция, спортистите участваха и в коледното тържество, отганизирано от ръководството на ВМА за децата на служителите на болницата и децата от смесена диабетна група в детска градина "Бърборино".  В тазгодишното раздаване на подаръците на помощ на Дядо Коледа и Снежанка се притекоха и две джуджета с „армейски сърца” – Кирил Динчев и Александър Дюлгеров.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се