Новини - България

Връщат публиката при състезанията на закрито
Прочетена: 136 пъти
Снимка: Pixabay.com

Провеждането на спортни състезания на закрито с публика вече са позволени. Това стана с издаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември. Събитията трябва да се провеждат при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

 

В същата заповед се възобновява заниманията в Центровете за подкрепа на личностното развитие. Те трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

 

С друга заповед се въвежда изискването за лица, пристигащи у нас от Украйна, да представят документ за отрицателен резултат от PCR тест.Непроменени остават общите противоепидемични мерки, информират от здравно министерство.

Коментари

декември 2020

ПВСЧПСН
 
   

Събития

Няма събития

Последвайте ни

Абонирайте се
за нашия бюлетин

За да получавате винаги
актуалната информация на време

Абонирайте се